Hjälp att köpa häst


Att köpa häst är svårt.
Att köpa fel häst är dyrt – och oerhört tråkigt…
Att ta hjälp är enkelt!

Att köpa häst är många steg…
Leta reda på hästar som är värt tiden och kostnaden att åka och titta på. Det är lätt att åka land och rike runt och titta på hästar som är ”världens bästa och snällaste” enligt ägaren. Tyvärr är det inte alltid sanningen när man väl är där.
Hitta fler bra hästar inom den prisklassen man har tänkt sig så det går att jämföra och inte bara köpa ”med hjärtat”. Man måste vara lite realist, ni ska förhoppningsvis tillbringa många timmar, upplevelser och år tillsammans!
Förhandling om pris. Vad är rimligt?
Veterinärbesiktning. Vem betalar besiktningen? Vilken klinik kan man lita på? Vad betyder det som veterinären säger? Kan jag köpa hästen fast den hade en anmärkning? Påverkar det priset?
Avtal – vad ska det stå?
Utrustning – passar min? Hur får jag en sadel att passa så jag inte behöver hålla på att prova runt i två månader? Passar den om ett år? Vad behöver jag? Måste jag köpa allt nytt?
Ta hem hästen – hur tar man hem en häst som står 60 mil bort? Har jag kunskapen att transportera en okänd häst en längre resa?
Foderstat – vad ska min häst äta?
Träningsupplägg – hur ska jag rida min häst för att den ska hålla? Statistiskt sett uppstår de flesta skador när ägaren har haft sin nya häst i ca 3 månader. Det är mycket som ändras. Sadel, ridning, underlag, hagar osv. Hur hittar jag en bra tränare?

Jag kan hjälpa till med dessa steg.  

Ring mig så pratar vi om vad du behöver hjälp med och du får beskriva ”din häst”.
Jag har byggt upp ett nätverk av kunniga, pålitliga människor runtomkring mig som jag ringer när vi behöver just deras hjälp.

De bästa hästarna kommer sällan ut på annons.

Vad kostar det att få hjälp att hitta rätt häst? Svaret är att det beror förstås på vad du behöver hjälp med.

Ring så pratas vi vid, det kostar inget att fråga om råd.