Hjälp att köpa häst


Att köpa häst är svårt.
Att köpa fel häst är dyrt – och oerhört tråkigt…
Att ta hjälp är enkelt!

 

Veronica Rådman Nor & Roberto f 2002 e Rotspon – Pontus är ett exempel på en lyckad matchning!
Startklara för Interm. I under 2016. Veronica & Roberto 2012 1.jpg-for-web-small Veronica & Roberto 2012.jpg-for-web-normal

 

Att köpa häst är många steg…
Leta reda på hästar som är värt tiden och kostnaden att åka och titta på. Det är lätt att åka land och rike runt och titta på hästar som är ”världens bästa och snällaste” enligt ägaren. Tyvärr är det inte alltid sanningen när man väl är där.
Hitta fler bra hästar inom den prisklassen man har tänkt sig så det går att jämföra och inte bara köpa ”med hjärtat”. Man måste vara lite realist, ni ska förhoppningsvis tillbringa många timmar, upplevelser och år tillsammans!
Förhandling om pris. Vad är rimligt?
Veterinärbesiktning. Vem betalar besiktningen? Vilken klinik kan man lita på? Vad betyder det som veterinären säger? Kan jag köpa hästen fast den hade en anmärkning? Påverkar det priset?
Avtal – vad ska det stå?
Utrustning – passar min? Hur får jag en sadel att passa så jag inte behöver hålla på att prova runt i två månader? Passar den om ett år? Vad behöver jag? Måste jag köpa allt nytt?
Ta hem hästen – hur tar man hem en häst som står 60 mil bort? Har jag kunskapen att transportera en okänd häst en längre resa?
Foderstat – vad ska min häst äta?
Träningsupplägg – hur ska jag rida min häst för att den ska hålla? Statistiskt sett uppstår de flesta skador när ägaren har haft sin nya häst i ca 3 månader. Det är mycket som ändras. Sadel, ridning, underlag, hagar osv. Hur hittar jag en bra tränare?

Jag kan hjälpa till med dessa steg.

Ring mig så pratar vi om vad du behöver hjälp med och du får beskriva ”din häst”.
Jag har byggt upp ett nätverk av kunniga, pålitliga människor runtomkring mig som jag ringer när vi behöver just deras hjälp.

De bästa hästarna kommer sällan ut på annons.
De nås via kontakter och många av dem är lämnade till en beridare för att få utbildning innan de säljs.
Att köpa en häst som står hos någon som arbetar med att utbilda
och sälja hästar innebär att du får en viss garanti. Dessa personer kan inte ljuga om hästen för då kommer de inte sälja fler hästar.Ellinor_och_Heidi 2011.jpg-for-web-normal

Köper du häst direkt av en privatperson kan det ta några månader innan du upptäcker varför de sålde hästen. Om du har otur så är den upptäckten inte så positiv. Har du tur så är det ett lyckat köp, glöm bara inte att alltid ta reda på så mycket som möjligt om hästen innan du köper den.

 

Ellinor Forsmark & Heidi har verkligen funnit varandra!

 

Vad kostar det att få hjälp att hitta rätt häst? Svaret är att det beror förstås på vad du behöver hjälp med.

I de flesta fall betalar säljaren en provision till den som förmedlar en häst som leder till försäljning.
I många fall stannar dock hjälpen vid själva förmedlingen.
Jag tar ett helhetsansvar för allt det du vill ha hjälp med. Jag följer dig och hästen tills ni är ”på bana” med era dagliga rutiner och ser till att ni har en bra tränare som jag kan ”lämna över till”.
Jag har sett många bevis på att det är ett lyckat koncept.

Ring så pratas vi vid, det kostar inget att fråga om råd, men det kan bli dyrt och tråkigt att inte göra det!