Team


Team

Team Lena M består av nio engagerade hästmänniskor (och en hund) som stöttar varandra med hästarna i fokus.

Anna 4Jag, Lena Malmqvist är dressyrryttaren och tränaren som ständigt vill vidare mot nya mål. Jag har plockat upp ett antal hästar till svår klass, startat Grand Prix med Liverpool och tagit en bronsmedalj i Lag SM. Men, jag har ett mål kvar, att rida SM individuellt. Det ska jag göra innan jag ”taggar ner” – och jag ska ha roligt på vägen!

Roligt har jag tillsammans med vänner, så teamet kommer hjälpa mig och förhoppningsvis oss alla, att peppa varandra i med- och motgång mot våra mål. IMG_7739

Veronica Rådman Norr är dressyrryttare bosatt i Stockholm, gift med Jonny och jobbar som ledare inom IT

Veronica[1]För mig är hästar och ridning ett sätt att koppla av i vardagen men också ett sätt att utmana mig själv att utvecklas, både som ryttare och som ekipage tillsammans med hästen. Det är fantastiskt roligt att lära sig nya saker och känslan när man dansar tillsammans på banan är svårslagen.

RobbanoVeronica2015[1]Min häst Robban (Roberto) är en halvblodsvalack född 2002 e: Rotspon, ue: Pontus som har en härlig attityd och energi. Robban har varit hos mig sedan hösten 2010 och vår resa har inte alltid varit rak men vi har kul och det är det som räknas.

Den hittills mäktigaste upplevelsen är vår start 2015 i Lag-SM på Strömsholms GP-bana i strålande solsken och massor av publik, fantastiskt.

Vi tävlar nu på Prix S:t George-nivå och förhoppningen är att debutera Intermediaire I under året.

Jag inspireras av målfokus och prestigelöshet oavsett träningsform eller med stora som små mål i sikte. Genom TeamLenaM kommer jag få bollplank och inspiration både på och utanför dressyrbanan. 

Gunilla Malmqvist, mamma till Lena och gift med Janne sedan 50 år och bor i Nyköping

 

  mamma  ?

Jag är coach och bollplank som följer Lenas och teamets framgångar och hejar på! Jag korrekturläser Lenas texter och håller mig ajour med hennes, teamets och hästarnas liv och leverne.

Jag har faktiskt ridit, även om det var länge sedan och en av höjdpunkterna var att bada med islandshäst, men jag föredrar numera Segway. Blommor och att resa är andra passioner. Hästar är fantastiska, för mig är deras rörelse som musik och dressyr som dans.

Johanna Wretling Stadler arbetar som designchef, bor i Flyinge och gift med Henrik
Wille som egentligen heter Goodwill och är född 2009 e Blue Hors Don Romantic – Chapman. Han är SWB och jag köpte honom 2013 från uppfödaren som bor utanför Lund.

Att rida och träna tycker jag är något av det roligaste som finns. Säsongerna har alltid något att erbjuda från hästryggen och att uppleva utvecklingen tillsammans med hästen är otroligt. Jag har alltid strävat framåt och mitt stora mål är att rida Grand Prix en dag.

Det här är Wille som jag hoppas är min partner för den resan. Han är glad men överambitiös kille vilket ställer till det lite för oss emellanåt men nu när han ”vuxit till sig” lite börjar hans fantastiska kvalitéer och stora gångarter också visa sig. Vi har kvalat till Msv B och debuten ligger nära i tiden.

Allt blir roligare om man delar det! Att ha lagkamrater som ger extra pepp och support kommer ge mig en extra push.

IMG_7382 (2)

Tilda Fridlund är den grymma, välridande hästskötaren som alltid finns på plats för att stötta och räcka ut en hjälpande hand. Förutom allt detta är Tilda en grym fotograf, tack för alla fina bilder!!! (De flesta här är Tildas verk!)

Det är dock svårare att fånga Tilda på bild… Här ses hon på Stern tillsammans med Stina på Uno.Tilda

Stina Fridlund är Lenas elev sedan flera år

Numera har Stina ingen egen häst utan genom ett sponsorsamarbete rider och tävlar hon Lenas hästar. Målet är solklart, att kvala till och delta i Young Rider SM om några år! Framtiden får utvisa vilken av hästarna som tar henne dit.

Här rider Stina Stern på hans första Pay & Ride.

IMG_7968 (2)

IMG_7103

Lotta Fridlund, mamma till Stina & Tilda och den ständiga hästskötaren, kocken, fixaren och chauffören!

Lotta ses alltid med ett leende på läpparna och en peppande kommentar till hands. IMG_6885

IMG_6648 (2)Anders Fridlund, pappa till Stina & Tilda och gift med Lotta, ses inte så ofta med en häst i handen, så detta passade vi naturligtvis på att föreviga!

Anders är förutom mycket bra på att åka och köpa mat till en alldeles för sen middag åt hungriga teammedlemmar, förstås den största supporten av sina döttrar. ”Jag är inte så intresserad av hästar, men mycket intresserad av vad mina döttrar gör” är ett av många kloka citat från Anders.

Katarina Ulfsparre är IT-konsult, Lenas underbara vän och mentor

Katarina har två hästar. Comedi som är född 2007 e Highlander – Weltmayer och hennes avkomma Chablis, född 2012 e Ampere. Katarina är extremt målstyrd och att hon ska nå sina mål är det ingen som tvivlar på!

SAMSUNG CSC

Katarina

Bruno – Lenas dvärgpudel, född 2013

Klart Bruno är med i teamet!

Han är friskast av alla, alltid glad, har förmågan att hålla lugnet när det behövs och busa så fort det ges tillfälle samt ta en powernap utan att skämmas.

Bruno besitter psyke och spänst som gör de flesta avundsjuka.